700 ágyas gyermekkórház építése készül Kolozsváron

700 ágyas gyermekkórházat készül építeni a Kolozs megyei önkormányzat Borháncs környékén, egy 7 hektáros kolozsvári területen. Jelenleg 14 különböző épületben látják el a gyermekeket.

Megújult hídja lesz a kincses városnak

Hétfőn kezdődtek el az N csomópont felújítási munkálatai. A Monostor és a Donát negyedeket összekötő többszintes átkelő Kolozsvár egyik legfontosabb kapuja, amely révén Nagyvárad irányából közelíthető meg a város. 

BBTE Goes Green

Létrejött az idei évtől a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem keretében a Biodiverzitás és Fenntartható Fejlődés Bizottság a BBTE Goes Green egyetemi stratégiában foglaltaknak megfelelően.

Közszereplés, lámpaláz, érdekes és megható történetek

Márkus Etelka a Román Televízió Kolozsvári területi stúdiója magyar adásánál volt szerkesztő, sok olyan életszituációval találkozott, ahol történetek megörökítésén keresztül segítettek családoknak és közösségeknek.

Férfi a nőben, avagy hogyan találjunk önmagunkra?

Füstös Magdolna Férfi a nőben című kötetét mutatták be a K+ Közösségi Tér székhelyén, Kolozsváron és nemcsak, hisz Csíkszeredára, Kézdivásárhelyre, Szebenbe és Medgyesre is eljutott a könyv.

Mondj „nemet” az iskolaelhagyásra!

Több mint 3700 hátrányos helyzetű egyetemi hallgató és középiskolás diák kapcsolódik be ebben az időszakban a Babeș–Bolyai Tudományegyetem által koordinált ROSE keretprogram projektjeibe, amelyek a korai iskolaelhagyás megelőzését célozzák.

Egy évszázad a festővásznon

Idén is megnyitották a Barabás Mikós Céh éves tárlatát, amelyet immár harmadik esztendeje szerveznek a Művészeti Múzeumban, Kolozsváron.

Lansare de carte la Cluj: Viața regală redescoperită din albume regale

În prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a avut loc lansarea cărților „Maria. Portretul unei Regine”, scrisă de Principele Radu al României, și „Margareta. Portretul Reginei”, de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.