Movie Nights- azaz filmes éjszakák

A szabadtéri filmnézés ismét divatba jön, így a Iulius Parkban június 14-ével kezdődően péntekenként ingyen lehet mozizni az éj leple alatt. Takarót, kispárnát otthonról is lehet vinni – tájékoztatnak a szervezők.

Hazavárják a diákokat szülővárosaik

,,A városod hazavár” állásbőrze épp arról szól, hogy meghírdetik az állásokat bihari, szatmári és székelyföldi érdekeltséggel a végzős diákok számára – mindez Kolozsváron, június 20-án a BT Arénában.

Medence-opciók

A nyár betoppanásával megnyílnak a kolozsvári fürdők, medencék, amelyek magas fokú látogatottságnak örülnek a nyár beköszöntével.

Kezdődik a Word Experience Fesztivál

Több mint 100 művész érkezik Kolozsvárra csütörtökön, akik a Word Experience színpadára lépnek. Koncerteket és előadásokat tartanak a World Experience Fesztiválon, amelyet először rendeznek meg a kincses városban.

Janovics Jenő kiállítás a Bánffy-palotában

Az álmok sétányán sétálhatott a nagyérdemű a Bánffy-palotában, Kolozsváron – ugyanis Janovics Jenő munkásságát mutatták be képeken, képalbumon keresztül a Szépművészeti Múzeumban a TIFF keretén belül. Varga Attila, a Román Tudományos Akadémia kutatója a tárlat kurátoraként elmondta, megindokolván, hogy miért választotta az album megírását román és angol nyelven, miszerint fontos bemutatni a magyar filmgyártás történelmét azoknak is, akik nem ismerik a magyar nyelvet, ezzel is ismertetvén az egykori erdélyi Hollywoodot.