Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

10 milioane de euro vor fi investiți în Parcul Etnografic. Vor fi amenajate alei, spații pentru picnic și un parc pentru câini

Suprafața actuală a Secțiunii în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei va fi extinsă. Lucrările vizează peste 42 de hectare, în care sunt incluse și poiana, respectiv Pădurea Hoia.

Conform proiectului tehnic, vor fi amenajate promenade pe aleea Muzeului Etnografic și pe cornișa dealului Hoia, cu posibilitatea de legătură până în zona Dealului Cetățuia, un parc de biciclete, locuri de joacă pentru copii și un parc pentru câini.

De asemenea, vor fi amenajate o scenă, circuite de gimnastică în aer liber, spații pentru picnic și se vor amenaja locuri pentru hrănirea animalelor sălbatice. În plus, casele muzeului vor fi reabilitate.

„A fost un consurs pentru soluția arhitecturală și s-a lucrat deja la mare parte din documentație. Când aceasta va fi finalizată va urma licitația și amenajarea. Investițiile sunt mari, dar pentru ceea ce va oferi clujenilor cred că acestea sunt justificate. Va deveni o atracție pentru toți cei care locuiesc în oraș, dar și pentru cei care vor vizita municipiul Cluj-Napoca. Dacă lucrările vor începe, în maximum un an ele se vor și putea realiza, depinde de momentul în care vom reuși să adjudecăm și să semnăm un contract”, a declarat pentru EBS Radio Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Investiția de extindere a parcului de la 15 la peste 42 de hectare este estimată la aproximativ 10 milioane de euro.

Ovidiu Cornea

X
X
X