A city-break és a hagyományos panziókban való kikapcsolódás vált közkedvelt szabadidős opcióvá

A city-break és a hagyományos panziókban való időtöltés vált közkedveltté a húsvét és a május elseje eltöltésére rengeteg kolozsvári lakós számára.

A meghosszabbított húsvét és május 1-i ünnepek sok lehetőséget kínálnak az új helyek felfedezésére. A kolozsvári lakósok körében közkedvelt lehetőség a city-break típusú vakációzás, a leglátogatottabb úticélok az európai fővárosok ebben a periódusban.

,,A legkeresettebb célpontok Róma, Lisszabon, illetve a magasabb hőmérséklettel rendelkező országok. Meg kell említeni azokat a célállomásokat is, ahol már strandolni is lehet, mint például Görögország” – jelentette ki Raluca Hatmanu, egy utazási iroda képviselője.

A hazai célállomások is nagy érdeklődést keltettek. Azok, akik hagyományosan akartak ünnepelni, azok a vidéki panziók álatal nyújtott szolgáltatásokat választották, ahol lehetőségük volt felfedezni a hagyományokat és a turisztikai látványosságokat. A foglalások még az év elején történtek – magyarázza Daniela Filimon, egy belişi panzió tulajdonosa. ,,A többi évhez képest a kereslet nagyon megnőtt. Nálunk a turisták hagyományos stílusban ünneplik az ünnepet: piros tojást festünk számukra, kalácsot, pászkát készítünk, bárányhúsból készült finomságokkal kedveskedünk. Aki szeretne, elkísérhet bennünket a templomba is. De ugyanakkor a vendégek itt sétálhatnak a természetben, lubickolhatnak a medencében, lovagolhatnak, vagy kiprópálhatják a szekérrel való utazgatást” – tudtuk meg Daniela Filimontól.

A fürdőhelyek, valamint a tengerparti üdülőhelyek, ahol több szállásegység is megnyílik, szintén keresett.

Azok, akik időben foglaltak szállást 600 és 1 200 lej közötti összeggel intézték el vakációjukat egy vidéki panzióban, 100 eurótól kezdődtek a city- break típusú vakációzásra szánt összegek és 400 eurótól pedig a 7 éjszakás üdülésért, all-inclusive típusú foglalások.

Azok, akik az utolsó száz méterre hagyták a foglalásokat nagy a valószínűsége, hogy magasabb árakra számíthatnak.

A felvétel forrása: Daniela Filimon, panzió tulajdonos

Ioana Pîrlea

Te-ar mai putea interesa