Actorul Adrian Cucu, la EBS Radio: „După 2000, în teatru a fost o schimbare grea. Acum, la Cluj, în săli e plin, plin”

Adrian Cucu, actor la Teatrul Național din Cluj, a fost la EBS Radio, unde a vorbit despre stand-up comedy, dar, în special, despre teatru și cum a evoluat singura artă care combină toate artele.

Actorul Adrian Cucu în studioul EBS Radio. Foto: Tiberiu Crișan

Născut la Sibiu, Adrian Cucu a devenit un adevărat clujean. La emisiunea „Adio, perne!”, moderată de Angel Rusu, actorul de comedie a spus că nu se pot face bani din „actoria online”, că nu îi place Bucureștiul, dar și că „viniturile” au făcut din Cluj-Napoca ceea ce este acum.

Întrebat de ce Cluj și nu București, Adrian Cucu a spus că s-a „născut cu o oroare și distanțare morală și spirituală crasă și macră față de București și bucureșteni…Am intrat în București o dată și mi-am dat seama că nu e bine”.

La Teatrul Național din Cluj-Napoca a ajuns în anul 2000 și a vorbit și despre cum s-a transformat scena de atunci și până acum.

„Schimbările le-am perceput pe pielea mea, direct… Când am venit la teatru, din moment ce a venit democrația peste noi și ne-a intrat pe nas, pe gură și pe ochi, trebuia să se schimbe ceva și în teatru, adică în sensul de exprimare. Nu mai putea fi același. În general, arta se mai transformă din când în când, că nu are cum să rămână aceeași, numai Tom Cruise rămâne același… Câțiva ani a fost schimbarea grea pentru că lumea s-a îndreptat către televizor, iar teatrul a rămas un pic deoparte. Am ajuns la seri în care jucam cu 20 de oameni, cu 30 de oameni. Mi-aduc aminte că la Tîrgu Mureș, unde am lucrat un an, două spectacole le-am anulat, pentru că erau sub cinci oameni”, a spus Adrian Cucu.

Acum în schimb, la Cluj, la teatru „este plin, plin. Se vinde totul înainte cu două săptămâni, cu trei săptămâni, în funcție de cum merge piesa…Avionul a decolat în materie de teatru”, a mai spus actorul.

Ascultați aici întregul interviu acordat de actorul Adrian Cucu la matinalul EBS Radio, „Adio, perne!” cu Angel Rusu:

 

X
X
X