Államelnöki elismerést kapott a kolozsvári Onkológiai Intézet és a Sürgősségi Kórház

Kitüntetésben részesítette Klaus Iohannis államfő a kolozsvári egészségügyi intézmények közül az Onkológiai Intézetet és a Sürgősségi Kórházat az egészség világnapja alkalmából.

Az elnöki hivatal közleménye szerint azok a kórházak részesültek elismerésben, amelyek hozzájárultak a betegellátás minőségének javításához, ugyanakkor kiemelkedő eredményeket értek el az utóbbi években. Ennek megfelelően Klaus Iohannis az egészségügyi érdemrend különböző rendfokozatait ajándékozta a kolozsvári Onkológiai Intézetnek, a kolozsvári Sürgősségi Kórháznak, a marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézetnek, a bukaresti Fundeni Klinikának, valamint a suceavai, konstancai, moinesti-i és orsovai kórháznak.

Az érdemrendek hivatalos átadására április 16-án kerül majd sor, a Cotroceni Palotában.

,,Számunkra ez az elismerés azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk a célunk eléréséhez: modern betegellátás biztosítása minden páciens számára. Mától folytatjuk projektjeinket, tiszteletben tartva az orvosok hagyományait Kolozsváron ” – mondják a kolozsvári Sürgősségi Kórház képviselői bejegyzésükben, amelyet az Intézet Facebook oldalán közöltek.

A felvétel forrása: Facebook/Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: