Atenție șoferi! Polei pe drumurile din județul Cluj

Din cauza temperaturilor sub zero grade Celsus, s-a format polei pe mai multe drumuri județene. Drumarii lucrează pentru a curăța șoselele.

Firmele care asigură deszpăezirea pe drumurile din județul Cluj au scos utilajele încă de duminică. Acestea au intervenit pentru a îndepărta poleiul pe 36 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 16 utilaje.

Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 10 drumuri judeţene, cu 9 utilaje.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de duminică, 17 februarie, s-a intervenit pe un sector de drum județean, cu un utilaj. La această oră se acţionează pe 5 drumuri judeţene, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 10 tone de material antiderapant.

În continuare, arată Consiliul Județean Cluj, se acţionează cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei, în special pe drumurile din zona de munte. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Mai mult, județul Cluj se află sub Cod galben de ceață, care este valabil până la ora 12.00. Potrivit meteorologilor, ceața va determina scăderea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, iar în unele zone vor fi depuneri de chiciură.

Te-ar mai putea interesa

X
X
X