AUDIO | Baladă pentru fiul pierdut, un cântec pentru Micky, rockerul martir

Mihai Gîtlan, cunoscut sub numele de Micky Rockerul, a murit împușcat în fața sălii Dalles la Revoluție. A fost primul om omorât la București în decembrie 1989.

Ștefan Mardale, membru al trupei Cri Gri, i-a dedicat lui Micky o piesă compusă în 1987, înainte de a-l cunoaște pe tânărul ucis de gloanțe, la 19 ani, în 21 decembrie la ora 17.30.

Piesa a fost difuzată și la EBS Radio, în jurul orei în care Mihai Gîtlan și-a găsit sfârșitul, după ce a salvat o femeie de la moarte.

„Am compus cântecul înainte de ’89, împreună cu Lică Gherman. Este un cântec pe versurile lui Lucian Blaga și l-am ales pentru că eu chiar l-am cunoscut pe Mihai Gîtlan, Micky Rockerul. Prin ’88 făceam probe de cântat la clubul Ecran la București cu formația Connex și acolo l-am cunoscut pe Micky. Ne-am împrietenit, am ieșit la bere de mai multe ori. Era un tip extraordinar, luminos, încrezător în ceea ce gândea el că va veni după căderea comunismului. În ’88 el era foarte convins că lucrurile astea se vor duce. De aceea a ieșit în stradă și, înainte să fie împușcat, chiar a salvat o tânără din calea camionului care a intrat în mulțime atunci. La scurt timp a și fost împușcat”, a declarat Ștefan Mardale la EBS Radio, la emisiunea Tête-à-tête, moderată de Anca Brășfălean.

Micky a fost primul om împușcat în București la Revoluția din 1989. Cu trei gloanțe în piept, la ora 17.30.

Ascultați aici piesa Baladă pentru fiul pierdut