Avertismentul nutriționiștilor: Românii ar trebui să se întoarcă la mâncarea tradițională, sănătoasă

Românii nu mai știu să mănânce sănătos, spun nutriționiștii. Cel puțin cei de la oraș, care nu mai au vreme să gătească.

În România, la fel ca în alte țări, oamenii preferă alimentele pre-fabricate și pre-ambalate, care se găsesc de regulă în supermarketuri.

Mai mult, românii renunță foarte ușor la mâncărurile tradiționale, în comparație cu alți europeni, iar acest lucru poate avea un efect negativ asupra sănătății, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Există o mare diferență între românii care trăiesc la oraș și cei care trăiesc în mediul rural. Românii care trăiesc la oraș nu mai mănâncă ciorbă, nu mai mănâncă tocăniță sau sarmale, în schimb mănâncă tot felul de lucruri care sunt foarte bogate în zahăr și grăsimi”, spune Mihaela Bilic.

Aceasta le recomandă românilor să se întoarcă în bucătărie și să gătească produse tradiționale din ingrediente cât mai proaspete.

Alexandra Ogruțan