Centenarul la Teatrul Puck: Povestea salvării a trei tinere fecioare: Silvana Transilvana, Oltiţa Munteniţa şi Moldovioara Vioara

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj sărbătorește Centenarul Marii Uniri cu spectacolul „Țara lui Împreună”, de Ovidiu Pecican, în regia lui M. Chris Nedeea.

Textul ilustrează povestea a trei tinere fecioare: Silvana Transilvana, Oltiţa Munteniţa şi Moldovioara Vioara, fiice ale lui Românaş, care sunt răpite de trei mari împăraţi, dar salvate, în cele din urmă, de alţi trei feciori voinici şi neînfricaţi.

„Am transpus sărbătoarea noastră din acest an, Centenarul Unirii, într-o metaforă în care provinciile româneşti sunt nişte fete frumoase care sunt răpite de împăraţii din jur. Cred că e o metaforă care îi va amuza şi îi va bucura pe copii. Nu are nicio tentă duşmănoasă, ci pune în valoare virtuţile de frumuseţe şi de curaj ale poporului nostru. Teatrul de păpuşi poate reflecta o conştiinţă civică, poate să aibă semnificaţii ample”, a declarat Ovidiu Pecican.

„E un spectacol făcut cu multă bucurie, iar lucrul acesta se va simţi. Am apelat la un filon muzical repartizat cumva pe cele trei regiuni etnografice mari ale României. Am luat nişte repere pe care, ca să le putem livra unui public care trăieşte astăzi şi are acces la Internet şi televizor, le-am regândit şi remixat, cu ajutorul lui Sebastian Hamburger. Muzica sună senzaţional şi actorii se simt foarte bine cântând, aşa că sunt lucruri de văzut şi de auzit”, a precizat M. Chris Nedeea, regizorul spectacolului.

Reprezentația de sâmbătă, 1 Decembrie, va avea loc de la ora 11.00, iar intrarea este gratuită. Spectacolul va avea o reprezentație pe scena Teatrului „Puck” și duminică, 2 decembrie, tot de la ora 11.00.

Distribuţia este formată din Frunzina Anghel, Iulian Lungu, Călin Mureşan şi Angelica Pamfilie.

Sursa foto: Teatrul de Păpuși Puck

Ne poți asculta și aici: