Clădirea care găzduiește colecția de istorie a farmaciei intră în reabilitare. Costurile sunt suportate de proprietari

 

Casa Hintz, clădirea care găzduiește „Muzeul Farmaciei” din Cluj-Napoca, va fi închisă publicului timp de doi ani.

Casa Hintz, care găzduiește Muzeul Farmaciei, va fi reabilitată pe banii proprietarilor. Foto: Ovidiu Cornea, EBS Radio

Clădirea care găzduiește „Muzeul Famaciei”, situată în Piața Unirii, va intra în reabilitare pentru următorii doi ani. Imobilul a fost construit în secolul XVI și a găzduit cea mai veche farmacie din oraș, „La Sfântul Gheorghe”.

Lucrările vor demara în cursul lunii octombrie, iar de luni începe mutarea pieselor de patrimoniu și a celor de mobilier. Lucrările vor dura aproape doi ani, iar toate costurile vor fi suportate de proprietari. Potrivit reprezentanților Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, după terminarea lucrărilor, colecția va fi redeschisă pentru vizitare.

Clădirea – monument istoric, construită în secolul al XVI-lea, a găzduit cea mai veche farmacie din Cluj, „La Sfântul Gheorghe”, a cărei primă atestare documentară datează din anul 1573. La originea colecției se află donația de obiecte farmaceutice transilvănene a profesorului Iuliu Orient (1869-1940), expusă în anul 1904 într-una dintre sălile Muzeului Ardelean şi îmbogățită pe parcursul timpului prin alte donații valoroase care ilustrează activitatea farmaceutică din Transilvania secolelor XVI-XIX.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: