CLUJ | 2 milioane de euro vor fi alocați pentru achiziția de locuințe sociale

Municipalitatea urmează să cumpere aproape 30 de apartamente, pe care să le transforme în locuințe sociale.

În acest sens, au fost alocați aproape 2 milioane de euro, în bugetul acestui an. Proiectul de achiziție a locuințelor sociale se află în dezbatere publică pe site-ul instituției, până în 10 mai.

Inițiativa vine în contextul în care, în prezent, în fiecare an la Cluj sunt depuse aproximativ 400 de solicitări pentru locuințe sociale, dar, în medie, numai 15 sunt alocate. Există, însă, și locuințe ale municipalității care nu mai pot fi utilizate.

„Vrem să mărim numărul locuințelor sociale disponibile spre atribuire. Și așa este insuficient. Este, oricum, un proiect multianual, iar acum așteptăm propuneri din partea publicului larg și apoi vom intra în Consiliul Local cu Hotărârea”, a precizat viceprimarul Olah Emeșe.

Anul acesta ar urma să fie inaugurat și blocul de locuințe sociale de pe strada Ghimeșului, cu 18 apartamente. În prezent, în Cluj există mai puțin de 1.400 de locuințe sociale și din fondul social de stat și toate sunt ocupate.

Fondul de locuințe aflate în proprietatea publică la Cluj, în care sunt incluse și peste 170 de locuințe ANL, este de sub 2% din totalul locuințelor, de aproximativ 130.000.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: