CLUJ | Aproape jumătate dintre mașinile ridicate de polițiștii locali nu sunt înmatriculate în județ

Mașinile înmatriculate în București se află în „topul” autoturismelor parcate aiurea în Cluj-Napoca. Polițiștii locali au ridicat și peste 230 de mașini cu numere străine.

Peste 6.200 de mașini parcate pe locuri interzise au fost ridicate în Cluj-Napoca în anul 2018. Este vorba de mașini parcate în stații de autobuze, pe treceri de pietoni sau pe piste de biciclete, în sensuri giratorii, în zone pietonale și rezidențiale sau pe poduri.

Potrivit șefului Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, aproape jumătate dintre aceste mașini sunt înmatriculate în alte județe.

3.401 mașini ridicate de polițiștii locali anul trecut sunt înmatriculate în Cluj. Dar peste 2.800 dintre autovehiculele care au fost parcate pe loc interzis sunt din alte județe sau chiar din străinătate. Astfel, potrivit datelor Poliției locale Cluj-Napoca, 477 erau înmatriculate în București, 294 în Maramureș, 245 în Bistrița-Năsăud, iar 238 aveau numere străine.  

De asemenea, 228 de mașini ridicate din oraș erau înmatriculate în Salaj, 206 în Alba și 201 în Mureș.

Șeful Poliției locale, Marcel Bonțidea, spune că numărul celor care parchează în loc nepermis începe, totuși, să scadă.

„În general se simte o responsabilitate mult mai mare a tuturor, nu doar a clujenilor. Pentru că trebuie să plătești amenda contravențională de la Poliție și apoi la RADP ca să-ți ridici mașina”, a declarat pentru EBS Radio Marcel Bonțidean.

Sursa foto: Poliția Locală

Te-ar mai putea interesa

X
X
X