CLUJ | Primăria va da 6 milioane de lei pentru iluminatul festiv în următorii doi ani

Iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă din Cluj se pregătește încă de acum.

Aproape 6 milioane de lei va plăti Primăria pentru iluminatul de sărbători pentru următorii doi ani.

Licitația a fost lansată recent de municipalitate, iar ofertele se pot depune până în data de 6 martie. Vechiul contract pentru asigurarea iluminatului festiv expiră, astfel că este necesară pregătirea din timp a noului document, potrivit viceprimarului Dan Tarcea.

„Am luat lucrurile din timp, astfel încât în preajma sărbătorilor să fim cu contractul încheiat și să putem să asigurăm iluminatul ornamental la cele mai înalte standarde. Licităm numărul de ornamente. Dacă va fi o lumină alb caldă sau alb rece sau alt tip, aici va fi avizul comisiei de estetică urbană. Inclusiv anul acesta a fost un iluminat care a fost apreciat de clujeni și, cel mai probabil, vom merge în această direcție, pentru că am avut și un aviz de la această comisie. Până la urmă, specialiștii și-au spus punctul de vedere”, a declarat pentru EBS Radio Dan Tarcea.

Peste 100 de kilometri liniari de șiruri luminoase, doi kilometri de țurțuri luminoși și peste 2.200 de ghirlande, dar și elemente 2D și 3D au împodobit Clujul la ultimele sărbători de iarnă.

Sumele plătite de municipalitate anul trecut au fost de 2 milioane de lei.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: