Clujenii mai au șase zile la dispoziție pentru a vota proiectele din cadrul procesului de Bugetare participativă

Duminică, 18 noiembrie 2018, la ora 23.59, se va încheia votul final din cadrul procesului de Bugetare participativă din acest an.

Cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au peste 18 ani mai pot vota prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro unul dintre proiectele preferate.

Proiectele sunt din următoarele domenii:
⦁ Alei, trotuare şi zone pietonale;
⦁ Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei;
⦁ Spații verzi și locuri de joacă;
⦁ Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.);
⦁ Infrastructură educațională și culturală;
⦁ Oraşul digital.

În această etapă a procesului, fiecare cetățean are un singur vot pentru proiectul preferat. Votarea proiectelor se desfășoară exclusiv online.

După finalizarea etapei de vot final, se vor selecta 15 proiecte pe care Primăria Cluj-Napoca le va implementa, începând cu anul 2019.

Primul proiect clasat în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu va fi selectat automat, iar celelalte, în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online pot vota cu sprijinul Primăriei. La clădirea Casino din Parcul Central este amenajat un birou unde, în fiecare zi lucrătoare din perioada de vot, între orele 13.00-17.00, se acordă sprijin persoanelor care doresc să voteze.

În prima a programului din acest an, peste 14.900 de clujeni au votat, jumătate față de numărul de voturi strâns anul trecut. Anul acesta au fost 47 de proiecte eligibile în cadrul primei etape de vot.

Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: