Concept inedit, implementat și în Cluj. „O masă în așteptare” pentru cei nevoiași

A lua masa la restaurant poate fi și o ocazie de a face o faptă bună. Inspirați de un concept născut în cafenelele din Napoli, unde clienții au posibilitatea de a plăti în avans una sau mai multe cafele pentru cei fără posibilități materiale, unii patroni au extins ideea și în restaurante.

Aici, proprietarii îi invită pe clienți să facă același lucru, cu un meniu plătit în avans. Astfel, într-un local din Cluj, cei care vor să facă o faptă bună pot cumpăra cu 12 lei o supă sau cu 18 lei un meniu de prânz.

„E un concept nou pe care l-am implementat. Și noi l-am văzut la alții, în străinătate. E o chestiune de suflet, pe care noi o considerăm normală. Efectiv, cei care vin și consumă la noi pot să plătească o masă. În momentul acesta avem un bon cu două platouri cu ciorbă de pui, avem un bon cu o ciorbă țărănească, ceafă la grătar și cartofi prăjiți, mai avem un bon cu o cafea și unul cu o ciorbă a la grec”, spune Călin Oancea, proprietarul restaurantului Casa Vikingilor.

Astfel de proiecte sunt privite cu ochi buni de către clujeni. Însă, pentru a atinge adevăratul potențial, au nevoie de promovare.

„Mi se pare o acțiune chiar de bun augur. Mi s-ar părea că ar trebui lumea să se implice mai mult în acest scop și cred că e potrivit și în România, chiar încape să facem astfel de gesturi”, spune o tânără.

„E un gest de binefacere să plătesc cuiva nevoiaș care nu are bani și pe care vrei să îl ajuți. E super. În străinătate se procedează așa. Ar trebui promovat și la noi”, a spus și un clujean.

Alte restaurante din Cluj, care doresc să îi ajute pe cei fără posibilități materiale, donează la final de zi porțiile rămase.

Ioana Pîrlea

Sursa foto: Facebook/Casa Vikingilor