Concurență mare la Școala de Poliție din Cluj: 4,5 candidați pe loc

Peste 1.300 de tineri au sperat să îmbrace uniforma de polițist. Doar 936 dintre ei au ajuns să concureze pentru cele 300 de locuri scoase anul acesta de Școala de Agenți de Poliție din Cluj.

„S-au înscris inițial 1.362 de candidați. A fost o concurență de 4,5 de candidați pe un loc pentru că am scos 300 de locuri la concurs. După cele două probe eliminatorii, cea medicală și cea sportivă, au rămas în cursă 936 de candidați”, a declarat Alice Popa, purtătorul de cuvânt al Școlii de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Cei mai mulți dintre tinerii care au ales să se înscrie la Școala de Poliție din Cluj sunt din județele vecine Clujului, dar mulți provin și din estul țării. „Școala, chiar dacă este din Cluj-Napoca, nu atrage candidați doar din județul Cluj, ci din toate județele țării. În principal din Ardeal, și vorbim despre Maramureș, Cluj, Sălaj, Alba, Satu-Mare, Mureș, Bistrița-Năsăud. Unul dintre dintre județele fruntașe a fost Suceava”, a mai declarat Alina Popa.

După probele eliminatorii, în concurs au rămas 936 de candidați, între care 286 de fete și 650 de băieți. Aceștia au susținut ieri o probă scrisă la Limba română și o limbă străină. Lucrările au fost corectate în aceeași zi, iar seara au fost afișate rezultatele.

„Am obținut 88 de puncte. Sunt admis, dar se putea și mai bine. Am venit din dorința de a intra cât mai repede în sistem și de a urma meseria asta”, spune unul dintre candidați. „Am fost pasionat dintotdeauna de meseria asta și de opțiunile pe care le oferă: loc de muncă asigurat, condiții, școlarizare”, spune un alt tânăr care a participat la concurs.

Candidații nemulțumiți au posibilitatea de a depune contestații în termen de 24 de ore. Cursurile vor începe în 12 noiembrie.

Text și foto: Cristina Năstasă