Corina Creţu, la Cluj: Fac apel la Ministerul Transporturilor să depună proiecte mature de infrastructură

Comisarul european Corina Crețu a declarat la Cluj că România nu a mai depus niciun proiect nou cu finanțare europeană după cel privind metroul Gara de Nord – Otopeni.

Corina Crețu spune că România pierde bani în domeniul transporturilor.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a cerut Ministerului Transporturilor să depună proiecte mature pentru finanţare europeană, cum ar fi autostrada Sibiu – Piteşti, autostrada Piteşti – Constanţa sau podul de la Brăila, potrivit Mediafax.

Corina Crețu a spus că, în domeniul transporturilor, România a pierdut bani.

„Sunt probleme privind capacitatea administrativă, nu s-a redus birocraţia. Analizăm proiectul de metrou Gara de Nord – Otopeni, ultimul proiect depus de România pe Programul Operaţional Infrastructură Mare şi nu mai avem proiecte noi, în afară de fazarea proiectelor de apă şi canalizare. Este important să se vină cu proiecte noi pentru că, începând de anul viitor, se termină proiectele fazate până în 2020”, a spus Corina Crețu, care se află la Cluj alături de comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, pentru a participa la un dialog cu cetățenii la Facultatea de Studii Europene a UBB.

Comisarul european pentru politică regională a făcut chiar un apel către Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte „mature” pe care să le depună pentru a obține finanțare europeană.

Crețu a vorbit despre autostrăzile Sibiu – Piteşti și Piteşti – Constanţa. „Avem bani să începem din această perioadă de programare studiul de fezabilitate pentru autostrada Montana. Avem bani din Programul Operaţional de Infrastructură Mare, sunt surprinsă că toţi primarii îmi spun că nu sunt bani, dar la CE ultimul proiect sub analiză este metroul Gara de Nord – Otopeni”, a spus comisarul european.

Corina Crețu a mai adăugat că, deși se spune că absorbția fondurilor europene este îngreunată chiar de către Comisia Europeană, s-a constatat că unele state membre adaugă, prin ghiduri, tot felul de condiţionalităţi în plus faţă de regulamentele europene.

Sursa foto: Facebook/Corina Crețu

Te-ar mai putea interesa

X
X
X