Creșa de un milion de euro de pe strada Donath va fi inaugurată în această lună

Lucrările la creșa de pe strada Donath din cartierul clujean Grigorescu au fost, în sfârșit, finalizate. Unitatea, care a costat aproape un milion de euro, va fi inaugurată până la finalul acestei luni.

Noua creșă va avea în îngrijire 80 de copii. Unitatea trebuia să fie gata în noiembrie 2018, dar termenul a fost amânat întrucât constructorul nu a reușit să își îndeplinească obligațiile la timp.

Problema creșelor a fost readusă în atenție de clujeni la dezbaterea pe tema bugetului Clujului pe 2019, organizată recent. Asta în condițiile în care anul trecut cele peste 1.450 de cereri au depășit de aproape 3 ori cele 575 de locuri disponibile.

„Sperăm ca până la finalul lunii aprilie să putem da drumul creșei de pe strada Donath. Suntem la faza de întocmire a documentației privind comisia de recepție a lucrărilor, lucrările sunt gata. Listele de așteptare ale copiilor care urmează să fie introduși sunt pregătite. Termen scurt înseamnă final de aprilie 2019. Pe termen mediu vrem extindem creșa de pe Grigore Alexandrescu, pentru încă 90 de locuri, și, la sfârșit de 2020-2021, să predăm și extinderea de pe Meziad nr. 4, a unei unități care va include la fel 90 de copii. Până la final de 2020 început de 2021 noi o să mai avem un număr de aproximativ 270 – 300 de locuri pe lângă cele 1.142 pe care le avem în prezent”, a spus Mihaela Duma, directorul Serviciului Bugetare Creșe din cadrul Primăriei clujene.

Primarul Emil Boc a precizat recent că amenajarea de creșe va trebui susținută și de restul primăriilor din zona metropolitană. Pe de altă parte, acesta a menționat că pentru ca administrația să poată subvenționa plata creșelor private pentru clujeni este nevoie de o modificare legislativă.

Sursa foto: Centrul Bugetar de Administrare Creșe

Te-ar mai putea interesa

X
X
X