Dacian Cioloș, la Cluj: Ar trebui să ajungem la alegeri anticipate

Fostul premier Dacian Cioloș susține că, pe termen scurt și mediu, în România ar trebui să se ajungă la alegeri anticipate, astfel încât o majoritate politică să fie relegitimată.

„Pe termen scurt, mediu ar trebui să ajungem la alegeri anticipate dacă vrem să fim oneşti faţă de cetăţenii României, dacă vrem să găsim soluţii durabile la problemele care se acumulează de un an şi jumătate, ar trebui o majoritate politică relegimitată prin vot”, a declarat, la Cluj, co-fondatorul Mișcării România Împreună, citat de Mediafax.

În opinia fostului premier, PSD ar trebui să demareze discuţii cu partidele din Parlament şi cu societatea civilă și să schimbe Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

„Dacă PSD se gândeşte la propriul interes, al partidului, Guvernul Dăncilă ar trebui să plece în următoarele zile. (…) Să îl lase PSD pe domnul Iohannis să joace rolul de mediator, să trimită la plimbare pseudo-Guvernul pe care-l avem acum şi să înceapă discuţii cu forţele politice din Parlament. Cred că ar fi utile discuţii şi consultări inclusiv cu organizaţiile, cu societatea civilă care protestează în stradă, ca să vedem care sunt cele mai bune soluţii, pe care politicienii aleşi să şi le asume în Parlament”, a mai spus Dacian Cioloş.

El crede că trebuie găsită o soluție pentru România până la sfârșitul anului.

Sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș

Te-ar mai putea interesa

X
X
X