Discuții cu publicul și concerte în locuri neconvenționale în noua stagiune a Filarmonicii „Transilvania”

Filarmonica din Cluj continuă seria evenimentelor inedite în cursul stagiunii care începe mâine seară, la Sala Auditorium Maximum. Muzicienii clujeni vor organiza din nou concerte în locuri neobișnuite, dar și manifestări în care vor atrage publicul alături de ei.

„Filarmonica are un public extrem de fidel, un public care și fără promovare vine la Filarmonică. Dar, dincolo de acest public, este important să ajungă muzica și la restul categoriilor de public. Pentru asta am abordat concerte educative, am făcut jam-session în locații mai neconvenționale. Ne dorim un public cât mai tânăr”, spune responsabilul de comunicare al instituției, Geanina Simion.

Stagiunea 2018/2019 începe la Filarmonica de Stat „Transilvania” cu două concerte dedicate memoriei dirijorului Erich Bergel, de la moartea căruia s-au împlinit anul acesta 20 de ani. Erich Bergel a fost dirijor principal al Filarmonicii „Transilvania” şi un muzician care şi-a lăsat definitiv amprenta asupra calităţii orchestrei clujene.

Concertele vor fi dirijate de Gabriel Bebeşelea şi Cristian Mandeal. În programul ambelor concerte, programate în 21 şi 28 septembrie, se vor interpreta două lucrări favorite de-ale lui Bergel: „Un recviem german” de Johannes Brahms şi monumentala „Arta fugii” de Johann Sebastian Bach.

Cel de-al doilea concert, din 28 septembrie, va fi urmat de o discuție între public și artiști, sub genericul „Think outside the music box”.

În stagiunea trecută, artiștii au performat în locuri diverse, precum biserici, cluburi și chiar muzee. „Am ales și locuri în care muzica să fie privită cumva mai prietenos decât acea imagine ușor prăfuită și conservatoare pe care ne-o imaginăm despre muzica clasică”, mai spune Geanina Simion.

Ovidiu Cornea

Foto: Filarmonica de Stat „Transilvania”

 

X
X
X