Dispute pe amplasamentul primului parc din Bună Ziua

Amenajarea primului parc din cartierul Bună Ziua întâmpină primele dificultăți.

Mai mulți proprietari de terenuri din zonă au contestat studiul de oportunitate cu privire la investiție, aprobat de Consiliul Local în această vară.

Aceștia cer municipalității să regândească proiectul și să îl amplaseze pe un alt teren din cartier. Administratorul unei firme din Bună Ziua a atenționat că amplasamentul viitorului parc este străbătut de o conductă de gaz, ceea ce nu permite amenajarea de spații de joacă în apropiere.

Studiul de oportunitate al investiției nu este suficient de bine fundamentat, inclusiv în privința prețurilor exproprierilor.

„Din punctul nostru de vedere, impactul economic a fost subevaluat. S-a luat ca și relevanță doar o valoare din Grila notarilor pentru spațiu verde, de 10 euro metru pătrat și nu una reală de 200 de euro pe metru pătrat, ceea ce la 77.000 de metri pătrați înseamnă un cost suplimentar pentru autoritatea publică de 13 milioane de euro. Nu s-a luat în considerare, din nou, faptul că, potrivit PUG-ului, prin mijlocul acestui parc, așa cum este desemnat, va trece o șosea cu patru benzi, care va face legătura cu Centura Clujului”, spune avocatul Ciprian Păun, care reprezintă câțiva proprietari.

Amenajarea noului parc face parte din politica primăriei de a crește suprafața spațiilor verzi, iar studiul de oportunitate este doar un punct de plecare pentru realizarea investiției.

„În Bună Ziua este de ordinul evidenței că, din nefericiere, există un deficit de spații verzi. Tot din nefericire, Primăria nu deține în proprietate niciun fel de teren pe care să poată începe demersurile în vederea realizării unui parc. Această decizie pe care o aveți și o discutăm nu este studiul de oportunitate în baza căruia se vor face exproprierile, nu rezultă prețurile finale pe care le va plăti Primăria Cluj-Napoca proprietarilor”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a subliniat că toate demersurile și lucrările de amenajare vor fi făcute cu respectarea legii.

Parcul din cartierul Bună Ziua ar urma să aibă o lungime de aproximativ 1,2 kilometri, pe fiecare dintre laturile râului Becaș, și să fie dotat cu piste de biciclete, de role, dar și cu locuri pentru plimbat câini. Amenajarea urmează să fie realizată printr-un concurs de soluții.

Ovidiu Cornea

 

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X