Drumuri județene afectate de polei. Peste 60 de tone de material antiderapant au fost folosite pentru combaterea acestuia

Pe mai multe sectoare de drumuri județene din Cluj se circulă în această dimineață în condiții specifice sezonului rece, mai ales din cauza poleiului format. Autoritățile intervin cu utilaje pentru îndepărtarea acestuia și până acum au folosit 60 de tone de material antiderapant.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, nu există dumuri județene blocate sau închise, dar pe unele sectoare se circulă în condiții de iarnă. „În ultimele 24 de ore, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopţii, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean.

În cursul acestei nopți și al dimineții s-a acționat cu trei utilaje pe 14 drumuri județene din zonele Huedin, Gherla și Gilău. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate de 31 de tone de material antiderapant.

În zona Turda, se acţionează pe două drumuri judeţene, cu două utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate însumată de 16 tone de material antiderapant.

De asemenea, în zona Dej, se acţionează pe 3 drumuri judeţene, cu un utilaj, fiind folosită o cantitate totală de 20 de tone de material antiderapant.

Acțiuni asemănătoare au avut loc și ieri, informează reprezentanții Consiliului Județean, care precizează că „în continuare se efectuează revizii pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: