Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Eduard și Alexandru, creatorii unei platforme de recrutare, destinată exclusiv industriei IT: „Noi oferim, pe lângă listarea de joburi și o testare, o filtrare sub formă de straturi”

Eduard Hanțig și Alexandru Bodea, doi studenți clujeni care au pus la punct o platformă de recrutare pentru firmele de IT, au fost la EBS Radio, unde au vorbit despre ce anume aduce în plus ideea lor pe o piață inundată de aplicații online pentru găsirea unui loc de muncă.

Cei doi sunt studenți la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar ideea lor a fost premiată de instituția de învățământ superior în urmă cu doar câteva zile. Au luat locul trei la concursul de idei de business organizat de UTCN, dar nu e prima dată când au fost premiați pentru ea.

Platforma lor de recrutare este destinată exclusiv industriei IT. Iar Eduard și Alex s-au orientat foarte bine, având în vedere că la Cluj-Napoca sunt fix 1.235 de firme de IT. Ei au vorbit la EBS Radio despre ideea lor de business cu Tiberiu Crișan, moderatorul emisiunii „Tibi or Not To Be”.

Platformele de recrutare, în principal, doar listează joburile și oferă angajatorului contactul cu posibilii candidați. Ceea ce oferim noi este, pe lângă listare și o testare, o filtrare sub formă de straturi, astfel că o companie este avatajată pentru că poate să-și stratifice procesul de recrutarea așa cum iși dorește ea și să transfere chiar și testarea tehnică pe platformă”, a explicat Eduard Hanțig la EBS Radio.

Practic, a spus el, există, de exemplu, evaluări psihologice presetate, iar pe lângă asta compania care folosește platforma mai poate adăuga un „strat”, cum ar fi cel de testare tehnică și apoi încă unul, cel de testare video.

„Practic, noi oferim comoditate firmelor. Și noi ne nișăm doar pe IT, iar în România încă nu sunt platforme care sunt efectiv doar nișate pe IT. Și având în vedere că nu oferim doar job-urile, cum oferă platformele actuale, ci oferim și alte servicii care facilitează lucrul asta, credem că ne poate duce în față, ne poate duce în sus”, a spus și Alexandru Bodea.

Acesta a povestit și cum a început totul. „Inițial, idea mi-a venit când am fost în Portugalia la un curs dedicat pentru start-up-uri. După care am ieșit eu Edi la o cantină și am zis <<Ce faci? Hai să-ți propun ceva>>. Am discutat de start-up-uri, despre multe idei și am ajuns la o idee, nu aceasta, dar am spus că nu ne interesează. Apoi am început să căutăm internshipuri”, a spus Alexandru.

Și pentru că li s-a părut că pierd prea mult timp în căutarea acestor internshipuri, au auns la odeea acestei platforme la care lucrează de șase luni.

Și cum se gândesc să câștige și bani din această idee? „Ne-am gândit să monetizăm toată afacerea asta prin abonamente lunare, față de concurență care cer sume per anunț. Noi oferim un abonament lunar și oferim companiei câte anunțuri dorește”, a explicat Alex.

Și dacă inițial platforma a fost gândită în principal pentru companii, cei doi vor să o extindă și pentru candidați. Aceștia, care vor putea folosi platforma de recrutare gratuit, vor putea să își certifice, la un moment dat, abilitățile. Practic, au explicat cei doi, candidații vor putea să dea un test acreditat, iar profilul se va actulaliza cu această acreditare.

Ascultați interviul integral pe care Eduard Hanțig și Alexandru Bodea l-au acordat moderatorului emisiunii „Tibi or Not To Be”, Tiberiu Crișan.

Citește și:

Andrei Hălălai, membru al echipei care a dezvoltat un soft pentru tratarea ambliopiei: „Noi aducem un mediu prietenos pentru copii și ne asigurăm că scădem din teroarea de a merge la medic”

Foto: Tiberiu Crișan

X
X
X