Elvis Presley, decorat postum cu Medalia pentru Libertate

Cântărețul Elvis Presley va fi decorat postum cu Medalia pentru Libertate de preşedintele american Donald Trump, într-o ceremonie ce va avea loc la Casa Albă, pe 16 noiembrie.

Regele Rock-and-Roll-ului va fi decorat postul „pentru contribuţia sa la dezvoltarea culturii Statelor Unite ale Americii”, potrivit revistei contactmusic.com, citată de Mediafax.

Elvis Presley a murit în 1977, la vârsta de 42 de ani, și se numără printre cele opt personalităţi care vor fi decorate în 2018 cu Medal of Freedom, cea mai importantă distincţie civilă acordată de preşedinţia americană.

„Elvis Presley a promovat cultura americană în rândul a miliarde de fani din lumea întreagă. Elvis a combinat genurile gospel, country și rhythm and blues pentru a-și crea un sound unic, vânzând peste un miliard de albume”, se arată în comunicatul emis de Casa Albă.

Elvis a servit timp de aproape doi ani în armata SUA, acceptând cu modestie să facă acest lucru, se arată în același comunicat.

Pe lângă Elvis Presley, vor fi onorați postum cu Medal of Freedom și legenda baseball-ului Babe Ruth, respectiv Antonin Scalia, de la Curtea Supremă de Justiție.

Elvis Presley este doar a treia personalitate din lumea muzicii decorată postum cu Medal of Freedom, după flautistul Meredith Wilson și legenda muzicii jazz Count Basie.

De-a lungul anilor, Medal of Freedom a mai fost atribuită unor cântăreți precum Bob Dylan, Stevie Wonder, Gloria Estefan, Diana Ross, Loretta Lynn și Bruce Springsteen.

Sursa foto: wikipedia.org