Federația Română de Tenis a cerut ca meciul cu Franța din semifinalele Fed Cup să fie organizat în România

Preşedintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a cerut Federaţiei Internaţionale de profil ca meciurile din semifinalele Fed Cup, dintre Franța și România, să aibă loc în țara noastră.

„Am ştiu de la început că echipa noastră va juca toate meciurile în deplasare. M-am uitat pe lista cu potenţialii adversari şi cu toţi am fi jucat pe terenul adversarilor. Noi am trimis de ieri un fax, când ne întorceam de la Ostrava, în care ne-am declarat disponibilitatea să organizăm semifinala. Ideea este că în acel weekend este Paştele catolic şi ei ştiu faptul că sunt vacanţe, oamenii pleacă… Aşa că ar exista o mică şansă pe care noi încercăm să o speculăm”, a declarat preşedintele FRT, la DigiSport, preluat de Mediafax.

România și Franța s-au mai întâlnit o singură dată în istorie, la Cleveland, în 1976, iar acest aspect a creat impresia că gazda întâlnirii de peste două luni va fi trasă la sorţi. Numai că prin regulament, Fed Cup a stabilit din startul meciurilor din Grupa Mondială unde se vor desfăşura duelurile. De pildă, România nu ar fi găzduit niciun meci, indiferent de adversară şi nici nu va avea această şansă în acest sezon. De altfel, în schema de pe site-ul Fed Cup apare în dreptul echipei Franţei semnul (c) – „choise of ground” (alege terenul). Aşadar, semifinala va avea loc în Franţa, pe 20 şi 21 aprilie.

„Ştiu la ce să ne aşteptăm acolo (n.r. – în Franţa). Am avut posibilitatea să vedem şi ştim ce se întâmplă la meciurile din Franţa. De foarte multe ori, arbitrul de scaun trebuie să intervină pentru ca meciul să se poată disputa în condiţii de fair play. Dacă francezii vor alege să joace pe zgură, atunci probabil că se va alege o arenă din Sud, iar dacă vor alege să se joace în sală, probabil că vom merge la Paris”, a completat Cosac.

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup după a învins echipa Cehiei, cu 3-2.

Foto: Facebook/Federația Română de Tenis/Neal Trousdale

X
X
X