Festivalul Enescu aduce șase concerte la Cluj. Unul dintre cei mai tineri muzicieni care au cântat cu Filarmonica vieneză, printre invitați

Cel mai important eveniment muzical organizat de România, Festivalul „George Enescu” aduce artiști de renume internațional la Cluj.

Ziyu He, unul din cei mai tineri violoniști din istorie care a cântat cu Filarmonica din Viena, va susține un concert la Cluj

Nu mai puțin de șase concerte care urmează să fie organizate la Cluj au fost incluse în ediția de acest an a festivalului „George Enescu” din București.

Ziyu He, unul din cei mai tineri violoniști din istorie care a cântat cu Filarmonica din Viena, va susține un recital aici pe 8 septembrie.

Violonistul francez David Grimal sau pianista de origine rusă Elisabeth Leonskaja vor urca și ei pe scenă la Cluj-Napoca. David Grimal va putea fi văzut în 9 septembrie, iar Elisabeth Leonskaja în 10 septembrie.

La rândul ei, Filarmonica de Stat Transilvania va susține două concerte în secțiunea Muzica secolului 21 a Festivalului. O reprezentație va avea loc la București în 5 septembrie, și una la Cluj, pe 3 septembrie, explică PR-ul instituției, Geanina Simion.

„Este o secțiune absolut provocatoare, muzica secolului 21, în care sunt puse în evidență portrete de compozitori contemporani și este un lucru deosebit, poate unic, să cânți lucrările compuse de artistul care dirijează Orchestra. Muzica de acum este o muzică de provocatoare și ofertantă. Cred că este un lucru extrem de benefic pentru Cluj ca același concert pe care Orchestra Filarmonicii din Cluj îl cântă la București, la sala Radio, să îl cânte și la acasă, pentru că foarte mulți vor să ajungă acolo și nu au posibilitatea, astfel că pot urmări concertul aici”, a declarat pentru EBS Radio Geanina Simion.

Primăria clujeană va sprijini cu 120.000 de lei organizarea concertelor din festivalul Enescu de la Cluj, ca urmare a unei solicitări depuse de asociația culturală Play, implicată în organizare. Suma solicitată de organizatori a fost de 200.000 de lei.

Sursa foto: Facebook/Ziyu He

Ne poți asculta și aici: