Focuri de armă trase dintr-o mașină asupra Ambasadei SUA din Turcia

Mai multe focuri de armă au fost trase luni dimineața asupra Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Ankara.

Atacul asupra Ambasadei SUA a avut loc luni dimineața, în jurul orei 5

Potrivit Mediafax, care citează postul CNN Turk, gloanțele au lovit un geam, dar nu s-au înregistrat victime. Mai multe persoane aflate în zonă au declarat că s-au auzit patru sau cinci focuri de armă în preajma Porții nr. 6 a Ambasadei.

Presa din Turcia anunță că poliția îi caută pe atacatori, care ar fi fugit într-o mașină albă. Oficialii Ambasadei au confirmat, potrivit CBS News, producerea unui „incident de securitate”.

Relații tensionate

Atacul are loc pe fondul amplificării tensiunilor dintre cele două țări, după arestarea unui pastor american în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în luna iulie 2016. Andrew Brunson a fost acuzat de legături cu organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.

Nemulțumite, autoritățile de la Washington au impus, la începutul lunii august, sancțiuni împotriva a doi miniștri turci și au anunțat noi măsuri împotriva Turciei.

Ambele țări au apelat la sancțiuni economice în ultima perioadă. Autoritățile de la Ankara au dublat taxele vamale la automobile, alcool și tutun, după ce Donald Trump a anunțat o măsură asemănătoare pentru importurile de oțel și aluminiu. Acest lucru a dus la deprecierea lirei turcești.

https://www.youtube.com/watch?v=V0Z4maZAn7g

Sursa foto: ahvalnews.com

Sursa video: Tedik TV, Youtube.com

Ne poți asculta și aici: