Folyamatban van a Startup Europe Summit: ,,startup fővárossá” vált Kolozsvár

A Startup Europe találkozón a résztvevők virtuális túrán keresztül csodálhatták meg Kolozsvárt, méghozzá madár perpspektívából, azaz felülről, mintha egy helikopterben, avagy egy légi kapszulában ülnének.

Március 21 – 22 között Kolozsvár az Európai Bizottság ,,Startup Europe Summit 2019″ konferencia házigazdájának szerepét tölti be. A konferenciának Románia első alkalommal ad otthont, szervezői Kolozsvár Polgármesteri Hivatala illetve a Távközlési és Információs Társadalmi Minisztérium.

A Digital Single Market témakörben megszervezett konferencia alatt Közép- és Kelet-Európa technológiai innovációval és fejlesztéssel foglalkozó szakemberei, vállalkozói találkozhatnak a terület nyugat-európai piac üzletembereivel.

A csúcstalálkozó résztvevői egyenesen a vezető fejlesztőktől értesülhetnek az újdonságokról.

A résztvevők megtudhatják, hogy régiós szinten vagy Európa-szerte milyen segítséget kaphatnak a közigazgatási intézményektől, ha a technológiai innovációs területen szeretnének elhelyezkedni, ebbe szeretnének befektetni vagy esetleg a fejlesztésükhöz támogatót, társalapítót keresnek.

Az alkalmazást Experience Cluj (aplikáció) névvel lehet megkeresni – a Városháza kérésére fejlesztették ki és természetesen kipróbálhatóvá válik a kolozsvári turisztikai információs központban (Bulevardul Eroilor).

A felvétel forrása: Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: