FOTO | Aproape o jumătate de tonă de bibimbap, un preparat tradițional coreean, a fost gătit și mâncat în Piața Muzeului din Cluj

Un preparat tradițional coreean a fost pregătit în Piața Muzeului și împărțit gratuit participanților la festivalul Cluj-Suwon.

Cho Chung Sik, viceprimarul orașului Suwon a explicat că este vorba despre o mâncare tradițională pentru care multe dintre ingrediente au fost aduse special din Coreea de Sud

„Sărbătorim 20 de ani de înfrățire între Cluj-Napoca și Suwon, iar oaspeții noștri ne-au pregătit o surpriză, un preparat tradițional coreean, bibimbap, care este unul foarte gustos. Este un semn al colaborării a ceea ce înseamnă trecutul, prezentul și viitorul relațiilor noastre. Este un moment frumos care arată că, deși avem distanțe mari între Cluj-Napoca și Suwon, distanțele dintre inimile oamenilor sunt foarte apropiate”, a spus primarul Clujului, Emil Boc.

După ce preparatul a fost gata, a fost împărțit gratuit celor aflați în Piața Muzeului.

Festivalul Cluj-Suwon se desfășoară până duminică. Pe lângă degustări de mâncăruri cu specific coreean, clujenii vor avea parte de evenimente culturale, demonstrații de caligrafie sau expoziții de vestimentație tradițională coreeană și românească.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: