FOTO | Campanie inedită de 8 martie a autorităților locale clujene

În loc de flori, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca le recomandă domnilor să le ofere partenerelor, în dar, un câine.

Momentan, în centrul RADP care este gestionat de municipalitate sunt adăpostite aproximativ 270 de patrupede.

Reprezentantul ecarisajului, Cristian Pop, ne-a declarat că cei mai mulți clujeni își doresc să adopte un pui de câine, însă numărul animalelor este limitat.

„Deocamdată, noi nu avem foarte mulți pui. Deci cumva s-ar putea să fim prinși nepregătiți numeric pentru 8 martie. În cel mai rău caz nu vom acea suficienți căței. Dar, din păcate, încă sunt căței abandonați așa că asta ar fi ultima problemă. Persoana care vrea să adopte trebuie să facă dovada unei forme de venit și se acceptă și cuponul de pensie chiar și indemnizația de șomaj. Ideea este să existe o sursă consantă de venit și un act de spațiu, care să ateste că ești capabil să cazezi undeva cățelul. Și, bineînțeles, un act de identitate”, a declarat pentru EBS Radio Cristian Pop, reprezentant al Centrului de gestionare a câinilor fără stăpân din Cluj-Napoca

Cristian Pop a precizat că la centrul de gestionare al câinilor fără stăpân, de pe strada Bobâlnei, se fac aproximativ 20 de adopții pe lună. Adoptarea unui cățel este gratuită, iar animalele sunt deja vaccinate, deparazitate și microcipate și au carnet de sănătate.

Clujenii pot adopta gratuit un cățel în orice altă zi a anului.

Alexandra Ogruțan