Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | Cei 3 kilometri ai drumului care leagă stațiunea Băișoara de pârtia de schi Buscat au fost asfaltați

Locuitorii din zonă, dar și iubitorii sporturilor de iarnă vor putea ajunge mai ușor între cele două stațiuni montane Muntele Băișorii și Buscat. Drumul de pământ, care are o lungime de 3 kilometri, a fost asfaltat.

Sectorul de drum care leagă Staţiunea Băişoara de pârtia de schi Buscat, situat pe drumul judeţean DJ 107R, a fost asfaltat. Tronsonul recent finalizat are o lungime de peste 3 kilometri, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj.

Lucrările au fost mai complexe, pe drum fiind montate, în prealabil, 9 podețe. De asemenea, platforma de drum a fost lărgită.

„Acest drum este extrem de solicitat de turişti în perioada de iarnă datorită atracţiilor din zona staţiunii Băişoara şi a pârtiei de schi de la Buscat”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj, care a adăugat că vor crește oportunitățile de dezvoltare a zonei, cel puțin din punct de vedere turistic.

La această oră se lucrează la realizarea zidurilor de sprijin, finalizate în proporţie de 75%. Lucrările de modernizare şi reabilitare vor continua până la kilometrul 58+650, fiind vizat, astfel, un sector de drum în lungime totală de 11,3 kilometri.

Totuși, finalizarea sectorului de 3 kilometri a fost prioritară, spun reprezentanții CJ Cluj, este importantă pentru dezvoltarea turismului. Lucrărilor pe acest drum județean sunt îngreunate din cauza reliefului, dar și a condițiilor meteorologice.

Te-ar mai putea interesa

X
X
X