Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | CJ Cluj a cerut constructorului să mențină utilajele pe drumul dintre Luna de Sus și Buru din cauza unei porțiuni de șosea rămasă neasfaltată

Peste patru kilometri din drumul județean 107M, care au fost decopertați înainte de venirea iernii, pun probleme șoferilor. Acesta este motivul pentru care Consiliul Județean a solicitat menținerea utilajelor folosite la reabilitarea drumului, până se va putea lucra din nou.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, pe sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 12+250 și 16+700, au fost executate o serie de lucrări de întreținere ce vizează îmbunătățirea condițiilor de circulație.

„Scopul acestor lucrări a fost acela de a îmbunătăți condițiile de circulație, până în luna martie, când vom relua reabilitarea și modernizarea, în profunzime, a drumului. Până atunci însă, am solicitat ca utilajele să rămână în zonă și să intervină ori de câte ori va fi nevoie, astfel încât drumul să poată fi circulat în bune condiții”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Sectorul în lungime de 4,45 de kilometri a rămas decopertat având în vedere că, din cauza venirii iernii, firma care a început modernizarea și reabilitarea nu a reușit să asfalteze integral drumul. În acest context, tronsonul respectiv a fost afectat din cauza condițiilor meteorologice specifice anotimpului rece și a traficului rutier.

Lucrările de modernizare și reabilitare vor fi reluate imediat ce condiţiile meteorologice şi temperaturile vor permite acest lucru, nu mai târziu însă de luna martie, astfel încât problema va fi definitiv rezolvată și pe acest tronson, singurul de pe DJ 107M pe care traficul rutier se desfășoară în condiții dificile, au dat asigurări reprezentații CJ Cluj.

Lucrările de modernizare şi reabilitare demarate pe drumul judeţean 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Lita – Liteni – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba, care are 42 de kilometri vizează întreaga cale de rulare şi vecinătatea acesteia, de la fundaţie şi până la aşternerea a două straturi de asfalt, marcaje rutiere şi semnalizare rutieră.

Te-ar mai putea interesa

X
X
X