FOTO | Clujenii se refac după sărbători la sală

Sala de fitness este una dintre cele mai apreciate opțiuni după mesele de sărbători. Clujenii și-au făcut abonamente la sală încă din prima zi a anului în care acestea s-au deschis.

 

Motivul principal pentru care oamenii vin la sală este să scape de kilogramele în plus acumulate în timpul sărbătorilor. „M-am apucat de astăzi, prima zi. Mi-am refăcut abonamentul și vreau să încep anul nou cât mai în formă”, spune un client vechi al unei săli din centrul orașului. „Pentru că ne-am umplut cu mâncare grea, stomacul e plin, creierul nu mai funcționează cum trebuie, corpul nu mai reacționează. Nu prea m-am mișcat în vacanță și am zis să vin puțin să recuperez perioada pe care am pierdut-o și să mă apuc de treabă cum trebuie”, susține un tânăr clujean. „Sunt în pauza de masă de la lucru, îmi place să fac mișcare și mă ajută să mă concentrez”, crede o clujeancă.

Astfel, în luna ianuarie se fac cele mai multe abonamente la o sală de sport, oamenii sperând să ajungă la greutatea normală în cel mai scurt timp.

„În perioada asta e foarte, foarte aglomerat, pentru că toată lumea a exagerat puțin cu mâncarea. Pe lângă asta mai consumi și un pahar de vin, după care vine Revelionul, deci se adună. Și un <New year resolution> începe: ok, hai mă apuc de mișcare, mă apuc de sală. Dar cel mai important lucru e constanța. Nu are rost să forțezi să vii de 5 ori pe săptămână la sală, hai de 2, hai de 3, dar hai constant. Rezutatele se vor vedea în timp”, spune managerul unei săli de fitness, Raul Purdea.

Experții susțin că tonusul muscular și greutatea dorită se pot obține și întreține doar combinând mișcarea cu o alimentație adecvată.

Prețul unui abonament lunar la sala de fitness începe de la 60 de lei și poate ajunge până la peste 400 de lei, în funcție de orele la care alege clientul să meargă și de serviciile pe care abonamentul le include.

Alexandra Ogruțan

Te-ar mai putea interesa

X
X
X