FOTO | Emil Boc a gătit pentru familiile nevoiașe din Cluj. Acestea au primit mazăre cu carne de porc

Primarul Clujului, Emil Boc, a gătit alături de voluntari pentru familiile nevoiașe din oraș, la prima bucătărie comunitară din oraș.

Emil Boc a amestecat mazărea şi carnea de porc în oale şi a tăiat cartofi dulci. Primarul Emil Boc îi îndeamnă pe clujeni să se alăture proiectului primei bucătării comunitare din municipiu, lansat astăzi de asociaţia „O masă caldă”.

“Un gest mic al nostru, al dumneavoastră, poate reprezenta foarte mult pentru oamenii care au nevoie de el. Nicio comunitate nu poate fi puternică dacă nu
este solidară, nicio autoritate locală nu poate singură să rezolve problemele unei comunităţi. Doar implicându-ne, doar fiind împreună, doar punând mână de la mână putem să avem o comunitate puternică, solidară şi să ne pese de cei din preajma noastră”, a spus Boc.

Președintele asociației „O masă caldă”, Raimonda Boian, a precizat pentru cine gătesc voluntarii organizației.

„Beneficiarii noştri sunt copii din centre de zi care sunt administrate de alte organizaţii, persoane care sunt adăpostite în centre de rezidenţă, care sunt luate de pe stradă şi duse în aceste centre şi o a treia categorie sunt cei care sunt în stradă şi vin în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 15.00, în Piaţa Muzeului şi le oferim o caserolă de mâncare”, a spus Raimonda Boian.

În cadrul proiectului „O masă caldă”, 250 de porții de mâncare sunt pregătite, zilnic, pentru clujenii din medii sociale defavorizate.

Materialul care a apărut pe EBS Radio:

Alexandra Ogruțan

Te-ar mai putea interesa