FOTO | Gropile neconforme de gunoi din județul Cluj se închid! CJ a început recepția lucrărilor făcute la Turda, Gherla și Huedin

Consiliul Județean Cluj a început procesul de recepție a lucrărilor de închidere și ecologizare a depozitelor urbane neconforme de deșeuri de la Turda, Gherla și Huedin, care au fost executate cu fonduri europene.

Lucrările la toate cele trei rampe de gunoi au fost finalizate în cursul acestui an și au costat aproape 7,2 milioane de lei. Prima rampă care va fi recepționată este cea din Huedin. Comisia de recepție a fost astăzi la amplasamentul situat la ieșirea din Huedin, spre Oradea, pentru a constata dacă lucrările de închidere realizate s-au derulat conform cerințelor din caietul de sarcini.

Membrii comisiei de recepție au analizat la fața locului modul în care au fost executate lucrările la terasamente, respectiv relocarea, igienizarea și compactarea deșeurilor, la sistemele de impermeabilizare precum și cele referitoare la gestionarea levigatului și a biogazului.

Comisia a verificat și felul în care se realizează monitorizarea și colectarea apelor meteorice, dar și amenajarea platformelor tehnice și a drumurilor de acces spre depozite, precum și felul în care s-a realizat împrejmuirea și construirea porților de acces, respectiv realizarea instalațiilor electrice interioare.

„Recepția lucrărilor este o etapă extrem de importantă, aceasta având rolul de a certifica faptul că lucrările de execuție au respectat pe deplin cerințele impuse, problema primelor trei rampe neconforme de deșeuri fiind, astfel, definitiv rezolvată, cu bani europeni și fără niciun fel de costuri suplimentare. Recepția lucrărilor de închidere se va derula distinct, pentru fiecare depozit în parte, procesul urmând să dureze aproximativ șapte zile”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Lucrările de închidere a depozitelor neconforme din Turda, Gherla și Huedin au fost executate de către Asocierea Nordconforest S.A., Interdevelopment S.R.L. și Finara Consult S.R.L.

Construcțiile au început în luna martie 2017, acestea având ca termen de finalizare luna decembrie 2018.

Pentru închiderea depozitului de la Turda, investiția a fost de peste 2,64 milioane de lei fără TVA. Investiția în închiderea gropii de gunoi de la Gherla a fost de peste 2,66 milioane de lei fără TVA, iar pentru închiderea celei de la Huedin a costat peste 1,88 milioane de lei fără TVA.

Ne poți asculta și aici: