FOTO | Încă o școală din Cluj s-a umplut de culoare. Artiștii stradali au pictat pereții de la „Octavian Goga”

Pereții Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” au fost pictați de artiști stradali, în cadrul unui proiect pilot.

Pereții exteriori ai școlii au fost pictați pe o suprafață de aproape 750 de metri pătrați. Picturile murale au ca temă „Joaca” și au fost realizate de artiștii români Irlo, LostOptics, Ocu și Kero Zen, cărora li s-a alăturat Waone, un artist din Ucraina.

Picturile au fost relizate în cadrul proiectului pilot „Artă în curtea școlii – Lăsați artiștii stradali să coloreze Clujul”, care a fost unul dintre cele mai votate proiecte înscrise în primul proces de bugetare participativă din anul 2017 al Primăriei Cluj-Napoca.

Șocala „Octavian Goga” din cartierul Mănăștur a fost selectată în urma consultării cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

„Artă în curtea școlii” urmărește să inspire elevii și să îi învețe să respecte arta în spațiul public, nu doar în cel al muzeelor sau al galeriilor de artă.

Aceasta este cea de doua unitate de învățământ din Cluj-Napoca, după Liceul „Onisifor Ghibu” care „prinde culoare”. La Liceul „Onisifor Ghibu” inițiativa a aparținut elevilor, care au dorit să marcheze Centenarul Marii Uniri într-un mod inedit. Pe zidurile liceului au fost pictate 100 de personalități care au marcat deciziv istoria României.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

Te-ar mai putea interesa