FOTO | ISU Cluj a fost dotat cu tehnică nouă pentru intervenții post dezastre

Pompierii clujeni beneficiază de tehnică nouă de intervenție după calamități sau dezastre. ISU Cluj va putea oferi sprijin și în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, în situații de dezastru.

Tehnica a fost primită în cadrul proiectului „Multirisc modul I”, destinat răspunsului post dezastre.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a primit, în cadrul acesti program, trei autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare cu cârlig, două containere de suport logistic al intervenției tip II – multirisc și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, cu tabără mobilă pentru persoane evacuate sau sinistrate, care are trei containere.

ISU Cluj a mai primit o autospecială pentru păstrarea temporară și transport în regim frigorific a persoanelor decedate, dar și o linie tehnologică de întreținere a echipamentelor individuale de protecție.

Potrivit reprezentanților ISU Cluj, datorită acestor autospeciale se va îmbunătăți modul de intervenție în urma calamităților sau dezastrelor care pot afecta comunitățile din țara noastră, dar toată această tehnică va putea fi utilizată și pentru a oferi sprijin de specialitate în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, în situații de dezastru.

„În activitățile care țin de răspunsul organizat după producerea unei calamități sunt cuprinse, pe lângă acțiunile de primă urgență cum sunt căutarea-salvarea și acordarea asistenței medicale persoanelor afectate de eventualele dezastre, respectiv gestionarea aspectelor administrative, și aspectele care țin de gestionarea victimelor în risc să-și piardă viața ca urmare a unei calamități sau a unui dezastru. Este important să existe facilități pentru păstrare și transport în condiții speciale, care să permită ulterior identificarea și predarea către aparținători a persoanelor care își pierd viața în urma dezastrelor”, au precizat reprezentanții ISU Cluj.

Proiectul „Multirisc modul I” este finanțat prin Fondul de Coeziune prin „Programul Operațional Infrastructură Mare”.

Sursa foto: Facebook/ISU Cluj

Te-ar mai putea interesa

X
X
X