FOTO | O creșă cu 90 de locuri, prietenoasă cu mediul, se deschide la Cluj în această săptămână. Invesiția a fost de 4 milioane de lei

Se deschide o nouă creșă în Cluj-Napoca, în cartierul Grigorescu. Aceasta va putea primi 90 de copii și dispune de sisteme de alternative de generare a energiei cu panouri solare.

Clădirea are două niveluri și mai multe spații de joacă și dormitoare. Întreaga amenajare a obiectivului a fost una specială, prietenoasă atât cu micuții, cât și cu mediul. Autoritățile vor acum să obțină certificatul de clădire verde pentru noua creșă.

„Începând de joi, 2 mai, va fi dată în folosință cea mai nouă creșă, pe strada Donath. Are 90 de locuri. Valoarea totală a lucrărilor este de 4 milioane de lei, iar ca și construcție s-au implementat sisteme de alternative de generare a energiei cu panouri solare, iar încălzirea/răcirea spațiilor este asigurată prin pompe de căldură și încălzire în pereți. Se vor face demersuri ca proiectul să fie certificat green building, adică să fie considerată clădire verde. De altfel, spațiile interioare au fost amenajate tot ținându-se cont de sistemul ecologic”, a declarat pentru EBS Radio Iulia Perșa, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria mai are în derulare alte două investiții de acest fel. În acest moment, în Cluj-Napoca există peste 1.200 de locuri în creșele de stat.

Ioana Pîrlea

X
X
X