FOTO | Primăria a emis sute de somații pentru curățarea trotuarelor. Pompierii au intervenit și astăzi ca să degajeze zăpada de pe acoprișuri

Firmele din centrul Clujului au fost somate să curețe trotuarele din dreptul clădirilor în care își desfășoară activitatea

Poliția Locală a transmis în ultimele zile peste 300 de înștiințări agenților economici. Astăzi, autoritățile au efectuat verificări.

„Noi am emis niște înștiințări pentru toate unitățiile de alimentație publică și de comerț din zona centrală pentru că au obligația confrom Hotărârii de Consiliu Local 191 să își curețe în fața magazinului sau a spațiului pe care îl dețin. Și oamenii au înțeles, nu a fost cazul să aplicăm sancțiuni. Sâmbătă am emis primele înștiințări și am continuat. Cei care au avut deschis în perioada asta s-au conformat, deci nu au fost probleme”, a declarat pentru EBS Radio Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj .

Firmele care nu curăță trotuarele din dreptul clădirilor în care își desfășoară activitatea riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.

În cazul persoanelor fizice, care nu curăță trotuarele din fața caselor, sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei. Nici în cazul acestora, Primăria nu a acordat, deocamdată, amenzi.

La Cluj a continuat să ningă slab și astăzi. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au mai intervenit în ultimele ore pentru a da jos, controlat, zăpada de pe acoperișurile clădirilor din centrul orașului.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: