FOTO | Se toarnă asfalt pe drumul care leagă Dăbâca de Panticeu

Au început lucrările de asfaltare pe drumul județean 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrările de întreţinere este de peste 10 kilometri. Lucrările constau în aşternerea unui strat de balast pe un sector de drum în lungime de 9,3 kilometri. Concomitent acestea, au fost demarate lucrări de asfaltare pentru realizarea unei căi de rulare cu o lăţime de 5,5 metri.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, în această etapă a fost deja aşternut asfalt pe o lungime de 1,5 kilometri, pe ambele sensuri, şi pe aproximativ un kilometru pe un sens de circulaţie, pe direcţia Panticeu – Dârja.

„Sunt lucrări extrem de importante întrucât drumul județean 161 face joncţiunea cu drumul naţional DN 1C. Odată finalizate, locuitorii din zonă vor beneficia de un acces mai rapid şi mai facil către drumul național şi spre Cluj-Napoca, Gherla şi Dej”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

De asemenea, unde va fi nevoie se vor executa lucrări de refacere a sistemului rutier prin în plombări şi burduşiri. Totodată, proiectul prevede inclusiv realizarea de acostamente.

X
X
X