Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | Se toarnă asfalt pe drumul dintre Gilău și Mărișel, una din zonele turistice importante din județ

Drumul județean care leagă DN 1 în zona localității Gilău și comuna Mărișel va fi asfaltat. Tronsonul vizat are o lungime totală de aproximativ 40 de kilometri.

Lucrările au început în zona motelului Gilău și vor înainta spre barajul Tarnița.

„Acest drum reprezintă una dintre rutele preferate ale celor care doresc să ajungă în zona montană a județului Cluj, și datorită apropierii față de municipiul Cluj-Napoca. Fiind un drum intens circulat și uzitat atât de turiști, cât și de locuitorii comunelor Gilău și Mărișel, am dispus începerea cât mai rapidă a lucrărilor de asfaltare și luarea măsurilor care se impun astfel încât traficul desfășurat să nu fie afectat în niciun moment”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Lucrările de reabilitare și modernizare sunt foarte complexe în acest caz și presupun intervenția pe toți de 40 de kilometri, începând de la fundaţia drumului, în zonele unde acest lucru se impune, şi până la așternerea a două straturi de asfalt. Proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole și podețe, racordări la drumurile laterale, iar la final marcaje şi semnalizare rutieră.

DJ 107P este inclus în Programul privind lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor judeţene, care este finanţat din creditul de 50 de milioane de euro luat de Consiliul Judeţean Cluj. Lucrările sunt executate de SC Kiat Group Construct SRL.

X
X
X