FOTO | Se toarnă asfalt pe drumul Gilău-Mărișel, care traversează o importantă zonă turistică din Cluj

A început asfaltarea pe șoseaua care leagă localitățile Gilău, Someșul Rece și Mărișel, drum care traversează o mare parte a Munților Apuseni și este tranzitat nu doar de locuitori, ci și de foarte mulți turiști, tot timpul anului.

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumul județean 107P (DN 1) Gilău – Someșul Rece – Mărișel – DN 1R, realizate de Consiliul Județean Cluj, au intrat în faza de asfaltare pe sectoare.

Primul strat de asfalt a fost deja așternut pe un tronson de peste 2,5 kilometri, între kilometrul 2+000 și kilometrul 4+560, iar în aceste zile a fost finalizată așternerea stratului de beton asfaltic pe tronsonul cuprins între Crucea Iancului și joncțiunea cu drumul național DN 1R, care are 2,3 kilometri.

Acest ultim tronson, pe care se va așterne stratul final de asfalt, era, practic, singurul încadrat în categoria drumurilor de piatră situat pe acest drum județean, o porțiune de drum greu accesibilă din cauza reliefului, în special iarna. Apoi, arată reprezentanții CJ Cluj, lucrările de așternere a primului strat de asfalt vor continua în perioada următoare pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 4+560 și kilometrul 16+000.

Investiția vizează drumul județean DJ 107P pe întreaga sa lungime, respectiv 44,26 de kilometri și presupune lucrări complexe, începând de la fundația drumului, în zonele unde se impune acest lucru, și până la turnarea a două straturi de asfalt.

De asemenea, proiectul prevede și realizarea de acostamente, șanțuri, rigole și podețe, racordări cu drumurile laterale și marcaje și semnalizare rutieră.

„Modernizarea acestui drum este un obiectiv de o importanță strategică întrucât acesta traversează o mare parte a Munților Apuseni, o zonă extrem de atractivă din punct de vedere turistic și istoric, dar și social și economic”, a spus Așlin Tișe, președintele CJ Cluj, care a adăugat faptul că de-a lungul timpului, acest drum a fost unul greu practicabil, din cauza calamităților naturale dar și a condițiilor specifice de relief.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Te-ar mai putea interesa

X
X
X