FOTO | Sistem de iluminat modern și eficient în Parcul Central din Cluj. Investiția se ridică la 535.000 de lei

Sistemul de iluminat din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” va fi modernizat. Primăria Cluj-Napoca a semnat deja contractul pentru achiziționarea aparatelor necesare.

Astfel, vor fi înlocuite aparatele de iluminat existente pe 227 de stâlpi cu aparate de iluminat moderne utilizând tehnologia LED.

Valoarea totală a investiției este de 535.000 lei fără TVA, iar termenul de execuție a investiției este de 3 luni. Proiectul este finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Prin schimbarea sistemului de iluminat în Parcul Central, se vor diminua cheltuielile, dar va fi limitat și impactul asupra mediului prin reducerea consumului de energie electrică; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și reducerea fenomenului de poluare luminoasă.

Mai mult, potrivit reprezentanților Primăriei, prin intermediul aceluiași Program de Cooperare Elvețiano-Român va fi modernizat sistemul de iluminat cu tehnologie LED pe 22 de străzi din municipiu. Este vorba de 1.358 de aparate de ilumina, acest proiect fiind în faza de execuție.

De asemenea, sisteme de iluminat cu tehnologie LED vor fi montate pe mai bine de 60 de treceri de pietoni din oraș.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: