FOTO & VIDEO | Lacrimosa, spectacol-rugăciune pus în scenă în Cimitirul Central din Cluj

Zeci de clujeni au asistat la un concert-eveniment în Cimitirul Central, pus în scenă de Ziua Morților.

Zeci de clujeni au fost prezenți aseară la un spectacol de muzică clasică într-un cadru neobișnuit. Cimitirul Central s-a umplut de muzică și culoare, în amintirea celor plecați dintre noi.

Orchestra și corul „Opera Group Project”, dirijate de Vlad Eniu, au interpretat „Tatăl nostru” de Anton Pann și părți din „Requiem” de Giuseppe Verdi, „Lacrimosa” de Johann Christian Bach, „Ave Maria” de Johann Sebastian Bach, „Lacrimosa” de Wolfgang Amadeus Mozart, „Ave Maria” de Franz Schubert, „Lacrimosa” de Luigi Cherubini și „Lacrimosa” de Pietro Mascagni.

„<<Lacrimosa>> este un spectacol-rugăciune, după cum e lacrimă și lumină pentru sufletul celor adormiți. <<Lacrimosa>. e pioasă și caldă amintire, candelă de veghe pe drumul Mântuirii. Este corul vocilor de aici pentru cei dragi de dincolo”, a spus Ina Hudea, profesor al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și regizorul acestui spectacol.

Concertul de operă din cimitir a devenit deja o tradiție la Cluj-Napoca, fiind organizat de Ordinul Arhitecților din România- Filiala Transilvania pentru al patrulea an consecutiv, în cadrul evenimentelor din seria Scena Urbană.

Text, foto și video: Alexandra Ogruțan

Te-ar mai putea interesa