FOTO | Zeci de străzi din Cluj-Napoca au intrat în reparații

Lucrările de reparații și modernizare au loc în special noaptea. Acest lucru îi deranjează pe clujeni pentru că, spun ei, nu se pot odihni din cauza zgomotului.

Angajații Regiei Autonome de Drumuri și Poduri au demarat, simultan, lucrări de modernizare, reparații și întreținere pe câteva zeci de străzi din Cluj-Napoca. Pe străzile Traian, Câmpului – zona nemodernizată, Rodnei și în Piața Mihai Viteazu se efectuează lucrări mai ample, de modernizare. De asemenea, pe o porțiune destul de mare a străzii Traian sunt înlocuite trotuarele.

Clujenii care se plâng, de obicei, de starea proastă a drumurilor nu sunt toți de acord că lucrările pe unele străzi sunt necesare.  „Stau aici de 29 de ani și de când sunt modernizări în Cluj nu am văzut să se facă lucrări numai din cauza bordurilor. S-au schimbat borduri de granit cu materiale proaste, care arată prost”, spune un tânăr care locuiește pe strada Traian.

Pe alte peste 30 de porțiuni de pe străzi circulate, cum ar fi Eroilor, Teodor Mihali sau Aurel Vlaicu, se intervine pentru reparații la carosabil și trotuare. Lucrările sunt efectuate în special noaptea, ceea ce le crează disconfort oamenilor din zonă. „După ce că este cald în cameră, mai este nevoie și să dorm cu geamurile închise, din cauza zgomotului produs de utilaje”, a declarat o studentă care locuiește într-unul din căminele de pe strada Teodor Mihali din cartierul Gheorgheni.

Reprezentanții Primăriei au explicat că lucrările se efectuează în această perioadă, întrucât traficul este mai aerisit. “În general vara, și în general în luna august, se fac astfel de lucrări pe mai multe drumuri deodată. Traficul este mai lejer, lumea este plecată în vacanță, nu sunt nici studenți, nu a început anul școlar și prin urmare încercăm să acoperim cât mai multe străzi”, a explicat Mirela Ogruțan, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj.

Foto: Cristina Năstasă, Ovidiu Cornea

X
X
X