Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Generator electric pentru Centrul de Transfuzii Sanguine din Cluj. Investiția, asigurată din bugetul orașului, este de 23.000 de euro

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Cluj va avea un generator electric. Acesta va putea asigura în permanență energia electrică a Centrului, astfel încât depozitarea rezervelor de sânge să nu fie afectată.

Banii au fost alocați de Consiliul Local în cea mai recentă ședință. Este vorba de peste 23.000 de euro necesari pentru achiziționarea echipamentului.

Lipsa generatorului a fost semnalată de mai mulți medici, încă de anul trecut.

„Mi-a fost sesizată problema de către un grup de medici chirurgi și ATI-ști, cum că lipsește acest generator și, în cazul unor operații complexe, că sunt pentru copii sau sunt pentru adulți, dacă s-ar lua curentul s-ar bloca frigiderele de sânge și cine ar avea nevoie atunci de sânge nu ar putea primi. Unul dintre capitolele de alocare de fonduri pentru Spitalul Clinic Județean este pentru acest generator care va fi folosit de Centrul de Transfuzii Sanguine din Cluj. Este o soluție legală, gândită și analizată șase luni, iar acum ajungem la final”, a declarat consilierul local Radu Moisin.

Generatorul va preveni alterarea sângelui în cazul unei pene de curent care durează mai mult de două ore.

„Un generator electric pentru Centrul de Transfuzie Cluj este extrem de necesar. Oricând se poate întâmpla sp fie o pană de curent și atunci sigur noi trebuie să avem acel generator care să asigure funcționarea lanțului de frig și a aparaturii. Depinde la ce oră se ia curentul. În timpul zilei, când se și lucrează, toată activitatea noastră este legată de curentul electric. În timpul după-amizei și a nopții lanțul de frig trebuie să fie asigurat”, a explicat medicul Adriana Sime, directorul Centrului.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine deservește pacienți și unități spitalicești din cinci județe, respectiv Cluj, Alba, Maramureș, Satu-Mare și Sălaj.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Centrul de Transfuzii Sanguine

X
X
X