Gimnasta Simone Biles și tenismenul Novak Djokovic, cei mai buni sportivi ai anului 2018

Cea mai bună sportivă a anului 2018 la Gala Laureus a fost desemnată gimnasta americană Simone Biles, iar cel mai bun sportiv este tenismenul din Serbia, numărul 1 ATP, Novak Djokovic.

Tenisul feminin a fost învins de gimnastică, astfel americanca de 21 de ani, Simone Biles, care a câștigat anul trecut patru medalii de aur, una de argint și una de bronz la Campionatele Mondiale a primit cel mai mare premiu oferit la Gala Laureus, la o categorie la care fusese nominalizată și Simona Halep.

Cu toate acestea, „sportul alb” a primit însă o distincție la feminin. Naomi Osaka a primit premiul de „Revelația anului 2018”. Înainte de turneul de Grand Slam Australian Open din 2018, jucătoarea din Japonia se afla pe locul 72 în lume, iar ascensiunea ei a fost incredibilă. După Australian Open din 2019, nipona a urcat pe primul loc WTA.

Tenisul masculin însă a urcat pe cea mai înaltă poziție, prin Novak Djokovic. Jucătorul în vârstă de 31 de ani și-a revenit după accidentare, a câștigat turneele de Grand Slem US Open și Wimbledon, a ajuns pe primul loc în ierarhia mondială și a primit astfel titlul de cel mai bun sportiv al anului 2018, potrivit Mediafax.

Alte premii decernate la Gala Laureus:
Echipa anului: naţionala Franţei, campioană mondială în Rusia
World Action Sportsperson: Chloe Kim
Laureus Spirit of Sport Award: Lindsey Vonn
Revelaţia anului: Naomi Osaka
Premiul pentru realizări deosebite: Eliud Kipchoge (noul recordman mondial la maraton. A corectat vechea bornă cu 78 de secunde)
Cel mai bun sportiv cu dizabilităţi: Henrieta Farkasova (6 medalii de aur la Jocurile Paralimpice)
Momentul anului: Xia Boyu (cu ambele picioare amputate, a cucerit Everestul)
Comebackul anului: Tiger Woods
Premiu pentru întreaga carieră: Arsene Wenger
Sportiva anului: Simone Biles
Sportivul anului: Novak Djokovic.

Sursa foto: Facebook/Laureus

Ne poți asculta și aici: