Guvernul de la Budapesta va iniția acțiuni împotriva deciziei Parlamentului European de sancționare a Ungariei

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Guvernul de la Budapesta va iniția acțiuni legale împotriva deciziei Parlamentului European de aprobare a procedurii de sancţionare a Ungariei.

Premierul Ungariei a anunțat că va iniția acțiuni legale împotriva deciziei PE.

Viktor Orban a declarat la postul public de radio că se așteaptă la o „dezbatere juridică serioasă” pe tema acestei decizii, relatează site-ul Business Insider, citat de Mediafax.

Liderul ungar a criticat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, după ce aceasta a solicitat statelor UE să asigure faptul că Frontex, agenția UE pentru gestionarea frontierelor externe, are suficiente puteri pentru a stopa imigrația ilegală.

„Planul este că dacă Ungaria nu poate fi forțată să lase imigranții să pătrundă, atunci trebuie să-i fie luat dreptul de a-și proteja frontierele”, a declarat Orban. „Vor să trimită mercenari de la Bruxelles și să ia acest lucru (…) de la fiii noștri unguri (…) care protejează frontierele. Și să nu avem nicio iluzie, vor lăsa imigranții să pătrundă”, a adăugat șeful Guvernului de la Budapesta.

Parlamentul European a aprobat la începutul acestei săptămâni raportul care constată că Guvernul Viktor Orban prezintă „riscul clar” de încălcare a valorilor UE şi a dispus iniţierea procedurii de sancţionare a Ungariei în virtutea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene.

Sursa foto: Károly Árvai/kormany.hu

Ne poți asculta și aici: