Ha én lennék Mátyás király…

Online mesemondó versenyt hirdettek a középiskolások számára ,,Mátyás? Király!” címmel. A diákok 3 perces videó elkészítésével szállhatnak versenybe, feldolgozván egy Mátyás-legendát.

A diákok szabad kezet kapnak, a szervezők ezzel a metódussal is bátorítván a gyerekek kreativitásának fejlesztését, mint az a verseny honlapján is található: ,,Felolvashatsz, slammelhetsz, eljátszhatsz egy történetet, álruhába öltözhetsz – amit te szeretnél! A lényeg, hogy egy Mátyás-korabeli történetet kell megjeleníteni!

A szervezők azt szeretnék megfigyelni, hogy hogyan jelenik meg Mátyás király értékrendje a mai fiatalok életében, így gondolkodásvilágában.

A nyereménykínálat: első díj – GoPro kamera, második díj – OSMO sportkamera, a harmadik díj – ,,Mátyás? Király!” álruhaszett. A beküldési határidő 2019. május 30, a versenyre pedig 13-19 év közötti fiatalok jelentkezhetnek egyénileg vagy legtöbb háromtagú csoportokban a verseny Facebook oldalán vagy az igazsagos@matyaskiraly.ro címen. További információkat a matyaskiraly.ro honlapon lehet elérni.

A felvétel forrása: matyaskiraly.ro

Ne poți asculta și aici: