Ilie Năstase: „Va fi un turneu de băieţi la Cluj, în sală”

România se apropie din ce în ce mai mult de momentul în care va organiza, la Cluj-Napoca, începând cu 2020, un turneu important din circuitul masculin profesionist.

„Din câte am înţeles, va fi un turneu de băieţi la Cluj, în sală”, a dezvăluit Ilie Năstase, la ProSport Live, preluat de Mediafax.

Discuţiile dintre Ion Ţiriac şi Emil Boc privind organizarea unui turneu la Cluj au început încă din toamna anului trecut şi au fost reluate la începutul lui 2019. Miliardarul român va cumpăra licenţa pentru unul dintre cele patru turnee mari, de un milion de euro, pe care ATP-ul le va introduce în circuit începând cu anul viitor, va asigura finanţarea, iar Boc şi primăria pe care o conduce vor asigura sprijinul logistic, potrivit Mediafax. În acest moment, Clujul va pune la dispoziţie Sala Polivalentă, „casa” echipei de Fed Cup a României, iar edilul a promis că va construi, în preajma ei, alte patru terenuri impuse de forul mondial pentru a putea organiza un eveniment de asemenea natură.

În paralel, Ţiriac va obţine licenţa pe viaţă şi va asigura, alături de diferiţi sponsori, latura financiară a evenimentului. Prin lege e interzis ca primăriile să finanţeze astfel de competiţii, motiv pentru care premiile care se vor ridica la un milion de euro vor veni din partea fostului jucător de tenis.

În mare, proiectul este pus la cale, iar posibilităţile sunt două: competiţia va avea loc fie primăvara, pe zgură indoor, fie în toamnă, după Wimbledon, pe hard indoor. Aici totul depinde de cum merg negocierile cu cei din ATP şi cât de repede acestea ajung la final.

În paralel, cuplul Ţiriac-Boc mai încearcă o lovitură şi se gândeşte la un mare turneu WTA la Cluj: „Evident că suntem în discuţii. Sperăm ca într-o zi să avem acest turneu la Cluj. Mai multe detalii nu pot da acum, dar suntem optimişti”, a spus Emil Boc, completat, zilele trecute, de Ion Ţiriac: „Vreau ca anul acesta să cumpăr un turneu de tenis. Dacă este un turneu indoor, se va juca la Cluj. Am vorbit cu Emil Boc, are sală, are de toate. WTA va face o nouă serie de turnee. Va fi cu premii de un milion de euro. Sunt patru turee, iar eu vreau să cumpăr unul dintre ele, care să fie la o dată bună”.

Sursa foto: Facebook/Sala Polivalentă Cluj

X
X
X